Aktuella läxor

Inga mer läxor! I alla fall inte från Skönsmon 😉

91 tankar på “Aktuella läxor

 1. Så här gör man för att öppna en bifogad fil:
  1. Klicka på den blåmarkerade filen
  2. Välj ett alternativ. Förslagsvis öppna.

  Filerna är alltid skrivna i word. Om du inte har word hemma så fixar jag utskrift åt dig.

 2. vad är det för ord på svenskan som jag ska skriva stödord om? Jag förstår inte den läxan 😦

  • Du ska berätta om hur ditt rum ser ut. Vad du har för möbler, tavlor, fönster osv. När du berättar om ditt rum i din halvklassgrupp så ska du utgå från dina stödord. Förstår du?

   • jag förstår nu att det har blivit felskrivet det ska vara rum istället för ord i beskrivningen.

  • Valfri ska det stå. Många slarvfel från min sida. Måste bli bättre på att läsa igenom det jag skriver innan jag lägger ut det 🙂

  • Jag har inte haft internet på ett par dagar nu. Tror dom har grävt av någon ledning. Det är bara engelska i läxa. Fokusera på läsning hemma istället för matte och svenska.

   • jag menade att om man har skrivit upp allt Tex:

    åkte went
    husvagn caravan
    var was

    osv.
    då kan man klicka på en ”spara knapp” och man kan då blir det en fil man kan öppna och komma direkt till Tex: Glosor v.39 där allt redan är skrivet och klart.
    Jag tänkte att man kunde lägga en sådan fil här i aktuella läxor som man kunde hämta så gör det jobbet mycket enklare men det kanske blir jobbigt för dig

    Hoppas du förstår nu
    /hälsningar Callebralle

 3. Mathias ska vi läsa fyra kappittel på läsläxan? För jag vet inte på vilket kappittel vi ska börja på.

 4. Mathias skulle du kunna läsa upp min text på Nobel? Om jag berättar lite om den och så innan så läser du upp den sedan.

  • Det står fel där. Läxan är att jobba klart med kapitlet hemma för de som inte är klara. Vi kommer repetera området under nästa vecka.

 5. Mathias hur många elever är det så ville åka till Stockholm på matteläxan fråga 3?

 6. Mathias, jag har pluggat på Asien ett tag nu (Kan inte motstå 🙂 ) vilka länder kommer ingå, Det är väl Japan, Kina, Mongoliet, Syrien (Ryssland?), Krigizistan, Afganistan, Uzbekistan, Azerbajdzjan, Georgien, Pakistan, Turkmenistan, Kazakstan, Neapel, Indien, Vietnam, Tadjikistan, Sydkorea, Nordkorea, Singapore, Laos, Thailand, Kambodja, Syd-, Nordkorea, Sir lanka, Bangladesh och Burma. Har jag missat några?

  Jag gissar att mera västerut, vid mellanöstern räknas som en egen del i geografin. Eller kommer vi samtidigt att ha med Mellanöstern i Asien arbetet?? Det tycker jag personligen är en dålig ide. Då det blir för mycket. Och sen så räknas väl inte Phillipinerna och Australien m.m, som en del av Asien? Det är väl en egen Världs del? 🙂

 7. Ooops, ursäkta mig, märkte att jag skrev fel. Inte Syrien (ligger ju i Mellanöstern) jag menar Sibirien!

   • Gränsen mellan Europa och Asien går vid Uralbergen. Asien går sedan hela vägen österut till Stilla havet. Gränsen mellan Asien och Oceanien ligger vid Australien och östra nya Guinea. Det finns mycket intressant att läsa för dig om Korea, Kina och Vietnam. Jag tror att det passar dina intressen bra 🙂

  • Ja det stämmer bra. Turkiet, Ryssland och Georgien har kust mot östra Svarta havet och som du säkert vet så tilhör dom både Europa och Asien.

 8. Mathias! Måste man ha ord och fraser från listan? Jag får inte ihop en bra text ifall jag måste ha det meningsuppbygnaden blir jättekonstig om jag ska försöka klämma in bestämda fraser och ord överallt! Visst det går ju att böja dem men jag får inte till det! Kan jag inte bara skriva en jättelång text istället för att ha massa bestämda ord och fraser för det blir mycket bättre ifall jag får skriva precis hur jag vill!

 9. Mathias, jag hade skrivit min engelska, den var lång och bra. Men sen krascha min webbläsare så jag måste börja om allt! Kan du inte hitta mitt utkast och lägg ut det? Btw om du kan skriv ROBIN OUT på slutet med röd färg! Cya!!

  • Det är fredag v.49 nu. Jag hoppas att du redan har gjort klart läxan för den här veckan. Annars var det: skriv en text där någon blir rädd på något sätt, fantasi eller inte. Eller secret homework.

 10. Hej Mathias det står att man ska göra svenska läxan vecka 49 på måndag men på måndag är det vecka 50 vilka sidor ska man läsa i bröderna lejonhjärta ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s