Svenska läxa

Spökhuset

Det hela började med  en flicka som hette Sara. Hon hade bott i Luleå i åtta år men nu hade hennes pappa fått ett jobb i Göteborg, så nu skulle de leta efter ett hus där. Sara tyckte det var bra och dåligt på samma gång, hon skulle sakna alla sina vänner som skulle bo kvar i Luleå, men hon skulle ju få många nya vänner i Göteborg.

Redan nästa dag så hittade hennes mamma Victoria och hennes pappa Rikard ett bra och stor hus med många grannar. Då ropade de på Sara. När Sara kom och såg huset sa hon:

–           Köp de huset direkt, det ser ju helt underbart ut!

Rikard sa att alla skulle börja packa sina grejor som de ska ha med, de skulle åka om några timmar. När alla satt i bilen så drog de iväg med en väldans fart. Efter några timmar så var de framme i Göteborg, då packade de in alla möbler och kläder i huset.

 

Sedan ville Sara gå ut på gatorna och titta efter sina nya grannar. Efter två timmar kom hon hem med tre nya kompisar. Då åt de mat med hennes familj, och efter det så sa de att de skulle gå ut och leka på gatan. Man hennes nya kompisar Erik, William och Emelie sa att de

hade sett ett spökhus tre kvarter bort. De gick dit, och ville gärna gå in, men det var så sent på kvällen så de vågade  inte.  De bestämde att de skulle vara med varandra efter skolan dagen efter.

 

Nästa dag efter skolan så gick Sara och hennes tre nya vänner iväg till spökhuset. När de var där så gick de sakta in

till huset. Den senaste som bott där hette Roger. Det sägs att han dog av något stort, vitt och lite genomskinligt. Nu är barnen inne i huset, de första de såg var en trasig trappa med ett krossat glas på. För varje steg de klev så knakade det. De tog sig upp för trappan och in i ett spegelrum. När Sara och William tittade sig i spegeln så såg de något i spegeln och skrek: HJÄLP!

De sprang ut från rummet till ett annat rum och ställde sig i en garderob. Sedan kom Erik och Emelie och frågade vad som hade hänt. Då berättade vad som hade hänt, och Sara frågade:

–           Ska vi inte gå hem snart? Klockan börjar bli mycket och det är mörkt ute.

 

Då sa Erik att han ville se spegeln först. När de gick in och tittade på spegeln så såg de ingenting, så då gick de hem och skulle sova. På vägen ner från trappan hörde de något ljud från hallen. Då smög de fram och tittade om de kunde se något. De såg en liten hund ligga på golvet. När de gick fram till hunden spände hunden blicken i dom och skällde. Då sprang alla barn iväg hem till sina föräldrar och berättade vad som hade hänt.

 

Nästa dag så kom det några killar och rev huset, och sa att det var för riskabelt att ha huset här när det finns barn. Så nu kan alla barn leka helt fritt i Göteborg.

Annonser

2 thoughts on “Svenska läxa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s