Utvärdering vecka 35

Den här veckan är det jag som skriver, inte mer än rätt det!

Det här har jag arbetat med under veckan tillsammans med 6c:

Svenska: Vi arbetar nu med ordklasser och jag kan se att kunskapen om dessa har blivit större under veckan. Det är dessutom roligt att kategorisera med hjälp av den efterlängtade SMART Boarden!

Samhällskunskap: Politiksarbetet fortlöper.

Engelska: Vi har arbetat med text 1a under veckan, både i övningsboken och utanför. Vi har byggt på det musiktema som boken har och många har översatt låtar till svenska.

Religion: Arbetet med Världsreligionerna är introducerat. Klassen är indelad i grupper efter Världsreligionerna och grupperna ska därefter, med hjälp av en lathund, skriva ett arbete om sin religion. Redovisning och prov följer detta. Redovisningarna börjar v.40.

Bild: Jag har bara bild en kvart i veckan med klassen, resten har de med Ann-Sofi. Vi har då arbetat med budskap i reklamfilm. Det var intressant.

Elevens val: 6:orna har fått välja mellan två val: Safta och Sylta (Britt-Marie) och Filmskapande (mig). Manusskrivning och receptsökande pågår.

Utöver detta så har klassen börjat med Hemkunskap, jag var med dit en sväng och det verkade väldigt bra och trevligt. Ann och Ingrid, som HK-lärarna heter, var imponerade över hur fin klass det var. Alltid lika kul att höra!

Det har som ni förstår varit en bra vecka, de allra flesta är duktiga på att ta eget ansvar och är fokuserade på lektionerna. Detta gäller båda sexorna.

Klassen kan ha som utvecklingsmål att vara lite lugnare och hålla lite bättre ordning i uppehållsrummet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s