Ravniens hemlighet

Kamratbedömning

 

boken heter klubben och ravinens hemlighet

hon som har gjort boken heter Lena Hultgren

målgruppen är 12-14 år

huvudpersonerna är Carro,Peter,Josse,Bella,Axel,Pontus,Tomas,Mustachmanen Guldtanten

__________________________________________________________

Boken handlar om klubben som ska åka till Kreta med deras familjer och dom har planera att åka till Kreta och fira Mona som fyller 40 år. Sen kommer dom till flygplatsen och då plötsligt när dom ska checka in sitt bagage så upptäcker dom ett konstigt par som dom börjar kalla för mustachmannen och guldtanten. Sen när dom kommer till deras hotell så märker dom att Pontus har fått fel väska.

 

Pontus får låna kläder av Axel så dom kan gå och bada och medans alla är på stranden så gör någon inbrott på deras hotellrum och byter ut Pontus väska till hans egen men ingenting annat saknas.

 

Klubben ser mustachmannen och guldtanten på många konstiga ställen på Kreta blandannat i ett kloster där dom ser att dom stjäl gamla ljusstakar.

 

Jag tycker att det var mest spännande när klubben blev inlåsta i ravinen som visade sig vara en tjuvgömma. När de blev inlåsta i ravinen så var det ett galler för öppningen så dom inte kunde komma ut och det var mörkt i grottan. Pontus hade ingen täckning på sin mobil så dom kunde inte ringa Tomas så han visste inte var barnen var. Dom tog Pontus mobil till hjälp att lysa med inne i grottan tillslut så hittade dom ett hål som dom kunde komma ut igenom men hålet var för högt upp så dom fick hämta lådor från tjuvgömman att stå på. När dom kom ut så kunde dom ringa till Tomas och berätta vad som hänt. Polisen kom och tog guldtanten och mustachmannen och klubben fick massor av pengar för att dom hade räddat många grekiska skatter.

1 tanke på “Ravniens hemlighet

  1. Vad fint skrivet Linda! Du har verkligen beskrivit innehållet i boken på ett bra sätt. Du har dessutom en styckesindelning vilket gör texten mer lättläst. Bra jobbat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s