Kamratbedömning

Boken heter Ravinens hemlighet och är skriven av Lena Hultgren. 6-10 åringar kan läsa Ravinens hemlighet. Huvudpersonerna är Axel, Pontus, Josse, Bella, Simon och en kvinna som heter Mona som fyller år.

 

Boken handlar om en klubb som funderar vad dom ska ge Mona i födelsedagspresent. En i klubben kommer på att dom kan åka till Kreta och överraska Mona där. Dom frågar föräldrarna om alla får det och det gick dom med på. Sen åker dom till Kreta. Då överraskar dom Mona där och hon blir jätte glad. Sen ser klubben en kvinna och en mustachman som verkar skumma. Kvinnan och mustachmannen förföljer några i klubben och deras föräldrar. En i klubben som heter Pontus hans väska blir försvunnen. Mustachmannen hade tagit Pontus väska. Sen så händer det en hel del andra saker också.

 

Klimaxen var under en utflykt när Tomas en av papporna undrar vart båten är som försvunnit, när barnen en dag var på utflykt med föräldrarana och åkte upp till ravinerna. Barnen gick upp i ravinen för att dom såg guldtanaten och mustachmannen. När barnen gick in där mustachmannen och guldtanten och då vart barnen inlåsta i ravinen. Då hittade barnen en skattkamare där mustachmannen och guldtanten hade varit och tagit skatter. Då började barnen leta efter en utgång ur ravinen. Till slut hittade dom en utgång men det var ett problem. Hålet satt för högt upp. Men dom hade ett rep som dom kunde använda för att komma ut ur ravinen. Då såg dom guldtanten och mustachmannen gå in i ravinen. Då sprang klubben dit och låst in dom där. Sen ringde dom polisen och då tog polisen guldtanten och mustachmannen. Sen nästan efter det så åkte dom hem till Sverige igen.

1 thought on “Kamratbedömning

  1. Du skriver alltid bra texter moagoa. Det här är inget undantag. Du får med allt jag förväntade mig av uppgiften. Du vet vad du ska göra för att visa att du når längre och visar en högre förmåga. Beskriv ännu mer. Använd ett varierat språk och gör gärna kopplingar till saker du själv har varit med om. Mycket bra text!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s