Ravinens Hemlighet

Boken heter Ravinens Hemlighet. Hon som har skrivit boken heter Lena Hultgren. Den här boken passar bra för både killar och tjejer som är ungefär 10 år gamla.

Huvudpersonerna är Mona, Josse, Filip, Carro, Pontus, Peter, Mustaschmannen och Guldtanten som är tjuvar. Det handlar om Mona som ska fylla 40 år. Hennes vänner vet inte vad dom ska ge henne. Då kommer Peter på att Mona ska få åka till Kreta när hon fyller år. Då tycker dom andra att dom ska åka till Kreta och fira Mona tillsammans som en överraskning för henne.

Framförallt i slutet var boken bra. Barnen har precis kommit ut ur grottan när de hör Mustaschmannen och Guldtanten. Dom slänger sig ner på marken och mannen och tanten går in i grottan. Då får Pontus en idé att de ska låsa in tjuvarna. När de är säkra på att tjuvarna har kommit in i grottan låser dom in dom. Då ser barnen att deras färja har gått från ön. Dom testar att ringa Tomas men dom har ingen täckning på telefonen. Dom testar att gå upp till vägen men nu tutar det bara upptaget men då ringer Tomas. Dom berättar att dom har låst in tjuvarna. Tomas säger att han redan är halvvägs upp i ravinen.

Jag tyckte att den här boken var jättebra och att andra klasser borde läsa den. Den här boken var spännande, rolig och lite verklig.

1 tanke på “Ravinens Hemlighet

  1. Du har skrivit en jättefin bokredovisning. Du har exempel ur boken och du beskriver också handligen på ett bra sätt. Att du använder dig av styckesindelning gör dessutom att texten blir mer lättläst. Texten hade kunnat bli ännu bättre om du hade beskrivit huvudpersonerna i boken mer. Bra jobbat tildiz!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s